Au ceva cu noi! Mihaela Rădulescu n-a luat nici anul acesta premiul Nobel pentru literatură

În fiecare an devine tot mai evident că lumea literară este împărţită în două, între bogaţi şi săraci. România a fost trecută, din nou, la masa săracilor, propunerea noastră pentru premiul Nobel pentru literatură, Mihaela Rădulescu, nefiind agreeată de Academia Regală Suedeză, care a preferat să dea premiul altei femei.

„Răutatea suedezilor se vede de la o poştă. Scriitoarele au vârste apropiate, 80 şi ceva de anişori, a noastră are şi ţâţe mai mişto şi, cu toate acestea, au preferat-o pe cealaltă, doar pentru că e canadiană”, a declarat preşedintele Academiei Române, Ion Haiduc. Romanul „În pat cu Elan”, al Mihaelei Rădulescu, a fost, ca de obicei, un best-seller în România, depăşind cu mult alte romane româneşti de mare succes cum ar fi „Ceva cu Vama Veche” al lui Tudor Chirilă sau „Sclipici” al Andreei Marin.

De partea cealaltă, preşedintele Academiei Suedeze, Sven Hassel, a declarat că nu a primit nici o carte a Mihalelei Rădulescu, ca să poată lua în calcul pentru un premiu ci doar câteva tăieturi din reviste de modă, uşor lipicioase dar frumos împăturite, precum şi o cerere de prietenie pe Facebook.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

10 octombrie 2013 12:48

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult