Avem şi noi Geneva noastră! Alexandria găzduieşte în weekend Salonul Internaţional de Căruţe 2015

Un eveniment aşteptat de mii de români va ţine Alexandria trează timp de trei zile! De vineri până duminică, reşedinţa Teleormanului va găzdui ediţia 2015 a Salonului Internaţional de Căruţe, unde 174 de producători de vehicule cu tracţiune animală îşi vor expune ultimele prototipuri.

Printre cele mai aşteptate modele de anul acesta se numără căruţa hibrid a meşterului Gică din comuna Gogoşari, capabilă să funcţioneze atât trasă de cai, cât şi de boi. “Cu un singur clic, căruţaşul poate comuta de pe oiştea pentru cabaline pe cea bovină, chiar în timpul mersului, nemaifiind necesară oprirea pentru schimbarea atelajului”, spune Gică.

“Vor fi expuse şi căruţe utilitare, cu compartimente speciale pentru fier, găini şi porci, alături de căruţe sport, precum celebra trăsură cu 6 cai frumoşi, supranumită ‘Badea Veyron’. Cea din urmă e capabilă să atingă 40 km/h folosind un fân special, cu kerosen”, spune Decebal Popescu, curatorul celui mai îndrăgit show de căruţe din Vlaşca şi Teleorman.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
21 mai 2015 17:05

Alte articole

Vezi mai mult