Mii de români care încearcă să se lase de fumat riscă să ajungă din lac în puţ! O spun cercetătorii Academiei de Fumat “Sergiu Cantacuzino” din Corabia, al căror studiu relevă că peste 70% dintre foştii fumători devin dependenţi de cărţile motivaţionale şi ajung să îşi piardă sănătatea şi banii între coperţile lucioase ale volumelor de self-help.

dependent_carti.jpg
“Într-o zi, bărbatul meu a venit acasă cu ‘Lasă-te de fumat deschizându-ţi chakrele’”, spune o gospodină din vecini. “Mă gândeam că e un lucru bun că vrea să scape de ţigări. N-aveam de unde să ştiu ce va urma. După ce a terminat-o pe aia, a fugit la librărie să-şi mai ia vreo două. Acum a umplut casa, miroase a cărţi de cum intri în bloc şi a ajuns să se împrumute de la prieteni ca să-şi satisfacă viciul.”

“A scăpat de ţigări, dar nu mai poate trăi fără ‘Cum să urci scara socială prin puterea pătrunjelului’, ‘Sfaturile lui Octavian Paler pentru îngroşarea aurei’ şi ‘Cum să faci un pas simplu în doar 7 paşi simpli’.”

“Se trezeşte noaptea să citească, pleacă de la masă ca să-şi ia o carte nouă, l-am prins citind chiar şi cu copiii! Şi a devenit complet idiot. Îl întrebi cât e ceasul şi el îţi răspunde cu un citat fără sens din cine ştie ce guru. Nu ştiu ce să mai fac”, încheie femeia al cărei soţ a căzut pradă literaturii motivaţionale.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Thursday, 07.08.2014 16:34 Monden

National Cinematografic