Avionul Nutline de pe litoral, interceptat de MiG-urile unei mărci ruseşti de seminţe

Un incident aviatic riscă să tulbure şi mai mult echilibrul fragil dintre puterile agricole ale Europei de Est! Luni dimineaţă, în timp ce efectua o misiune de rutină pe litoralul românesc, îndrăgitul avion Nutline a fost interceptat de două MiG-uri 21 aparţinând celui mai mare producător rus de seminţe, Babuşki Semeciki.

“Misiunea era una obişnuită, de propagandă în favoarea seminţelor în perimetrul Vama Veche-Năvodari, şi nu viza nicidecum spaţiul aerian al Rusiei. Cu toate astea, în timp ce fluturam liniştit bannerul pe la Cap Aurora, două avioane de vânătoare au apărut de nicăieri şi au început să tragă cu seminţe. Am făcut cale întoarsă şi am aterizat în siguranţă la Tuzla. Categoric, spaţiul aerian românesc a fost violat cu seminţe străine”, spune comandorul Gicone Marinescu, care pilota avionul Nutline în ziua incidentului.

Autorităţile române au deschis o anchetă pentru a stabili dacă, într-adevăr, MiG-urile Babuşki Semeciki au pătruns nejustificat în spaţiul aerian NATO, cu scopul de a promova consumul de seminţe ruseşti. În funcţie de rezultatul cercetărilor, Rusia riscă noi sancţiuni diplomatice, atât în domeniul seminţelor de floare, cât şi al sâmburilor de dovleac.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
14 iulie 2019 01:06
Citește mai mult despre: seminte

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult