Azi e Ziua Pământului! La ora 22, mii de români îşi scot pământul de sub unghii

Ziua Pământului se sărbătoreşte pe 22 aprilie! Evenimentul iniţiat de americani în anii ’70 a fost adoptate de 190 de ţări, inclusiv România. Conform tradiţiei, la ora 22, oricine are pământ sub unghii e invitat să şi-l scoată folosind o forfecuţă, o furculiţă, o scobitoare sau un băţ rupt dintr-un pom.

„Ziua Pământului e menită să atragă atenţia asupra igienei degetelor, să ne amintească să nu umblăm cu ţărână sub unghii, pentru că e foarte neplăcut să îţi rozi unghiile şi să te trezeşti cu un grăunte de nisip în dinţi. Unele ţări au chiar şi 90% oameni cu pământ sub unghii, în timp ce altele, mai civilizate, au o incidenţă mult mai mică a onicoţărânozei, cum i se spune în limbaj medical. Ca de obicei, România e pe la jumătatea clasamentului”, explică Marcel, preşedintele filialei locale a Fundaţiei Pentru o Omenire Fără Pământ Sub Unghii.

„Să nu uităm că, din cauza încălzirii globale, tot mai mulţi oameni au pământ sub unghii, de exemplu eschimoşii, care mai demult aveau gheaţă sub unghii”, adaugă Fane, vicepreşedinte.

Participanţii la Ziua Pământului sunt invitaţi să depună materialul extras de sub unghii la sediul Ministerului Mediului, unde acesta va fi încărcat într-o basculantă şi eliberat în natură, pentru a ajuta la regenerarea solurilor sărăcite de agricultura intensivă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
22 aprilie 2024 15:50
Citește mai mult despre: unghii ziua pamantului

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult