Azi serbăm Sf. Gheorghe, cunoscut tinerilor ca Gandalf care l-a ucis pe balaurul Smaug

Zi sfântă pentru toţi românii! Au trecut 5000 de ani de când Gandalf, sau Sf. Gheorghe, ocrotitorul Moldovei, l-a ucis în luptă dreaptă pe Balaurul Smaug, numit şi Balrog, sau chiar Nazgul, de către moldovenii din Buzău. Legenda spune chiar că erau doi sfinţi Gheorghe: Sf. Gheorghe cel Gri şi Sf. Gheorghe cel Alb, care se arată doar celor cu credinţa cea mai puternică.

Însoţit de o trupă de călugări pitici fermecaţi de la Mânăstirea Moria, Sf. Gheorghe Gandalf îi ajuta pe elfii săraci şi ajuta oamenii nevoiaşi să ajungă regi în Gondor. Sf. Gandalf a primit numele de Gheorghe după Dictatul de la Viena, când localitatea sa de baştină, Găndălfeni, din Covasna, a fost redenumită Sf. Gheorghe de către autorităţile maghiare.

Profeţiile spun că Sf. Gandalf se va întoarce în Hobbitul Răzbunarea Secuilor, când va obţine autonomia Ţinutului (The Shire), însă cei mai mulţi spun că astea sunt doar baliverne de moşnegi.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
23 aprilie 2015 15:04

Alte articole

Vezi mai mult