Azuga, independentă energetic! Are o centrală pe coji de seminţe lăsate de cocalari în weekend

Azuga a devenit prima stațiune turistică din Estul Europei care este complet independentă energetic. Astăzi, în prezența primarului, a președintelui Consiliului Județean și a altor oficialități a fost inugurată centrala termo-electrică din localitate, care funcționează pe bază de coji de semințe. Și, binențeles, ca orice stațiune românească, Azuga are coji de semințe lăsate de turiștii cocalari cât să le ajungă sute de ani.

„Suntem în 2016, ce mama dracului”, și-a început discursul primarul din Azuga. „Cât o să ne mai bazăm pe combustibili fosili cât avem surse regenerabile de energie? Nu vorbesc de solar sau vânt, vorbesc de biomasă. Avem tone întregi de coji de semințe pe care le aruncăm la gunoi în fiecare weekend. Acum e momentul să le punem la treabă”.

Autoritățile locale au observat că acum cocalarii care vin acolo „la munte” consumă și mai multe semințe, deoarece mulți s-au lăsat de fumat și simt nevoia să facă ceva cu mâinile. „Dacă găsim și o soluție de a obține energie din muzică dată tare din mașină, devenim un al doilea Cernavodă”, a spus primarul.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
4 decembrie 2016 13:12

Alte articole

Vezi mai mult