Ce înseamnă viaţa într-un mediu vitreg! Sandu Tomescu, un bărbat de 35 de ani din cartierul Titan, a fost diagnosticat recent cu o formă rară de litiază renală: beton la rinichi, cauzat, cel mai probabil, de proiectele de infrastructură ale Primăriei de sector.

"Am întâlnit foarte puţine cazuri de beton la rinichi, şi toate erau concentrate în sud-estul Capitalei, în zonele afectate de marile borduriade", spune un medic. "Sunt cartiere întregi unde apa de băut e contaminată cu beton."

betonrinichi.jpg
"De obicei, tratamentul constă în aplicarea de ultrasunete sau vibraţii pentru mărunţirea betonului, după care acesta e eliminat în mod natural", adaugă specialistul.

"Dacă credeaţi că o piatră obişnuită doare ca dracu' când iese, să vedeţi cum e când scoţi o dală de beton sau o bordură roz", spune pacientul, vizibil afectat.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 13.07.2018 11:19 Monden

National Cinematografic