Baronul de Buzău a primit un spor de 10 ani la pedeapsă pentru că nu a recunoscut că e moldovean

Lovitură de teatru în cazul baronului de Buzău, primarul Constantin Boșcodeală, care deși aflat de ani buni sub vizorul DNA a sfidat justiția, declarând procurorilor că nu este moldovean. Acesta a fost condamnat recent la 5 ani de închisoare pentru abuz în funcție dar judecătorul a decis să îi dea un spor de pedeapsă.

„În urma declarațiilor inculpatului, acesta a fost întrebat de instanță «Aveți un accent interesant, sunteți cumva din Moldova?». În ciuda dovezilor și sutelor de ore de înregistrari oferite de SRI, acesta a negat, susținându-și nevinovăția. Instanța a constatat că aceasta constituie sfidare și, la cererea ministerului Public, a decis suplimentarea pedepsei cu încă 10 ani”, se arată în încheierea Curții de Apel.

În perchezițiile făcute la domiciliul inculpatului s-au descoperit cantități importante de plăcinte poale-n brâu, alivenci și mușchi la borcan în untură. Decizia nu este definitivă, baronul de Buzău poate face apel, dar numai în cazul infracținii de abuz în funcție, pentru partea cu moldovenismul neexistând nici o cale de atac.

Scris de Eftimie
10 februarie 2015 17:02

Alte articole

Vezi mai mult