Bercea Mondial a desenat note informative la Securitate

Șoc în comunitatea țigănească din județul Olt. Cunoscutul interlop Bercea Mondial a ciripit la Securitate, arată o serie de documente  ale CNSAS. Dosarul de informator al lui Bercea Mondial cuprinde peste 80 de desene făcute în pix sau creion, care descriu activitățile de zi cu zi ale rudelor și cunoscuților lui.

Unele desene puteau face mult rău apropiaților lui Bercea Mondial, deoarece îi reprezintă vorbind cu niște persoane incomode pentru regim. Dacă a desenat Bercea cu acuratețe, o schiță îl înfățișează pe un văr de-al interlopului luând legătura cu Paul Goma. Un alt desen arată cum niște vecini de-ai lui Bercea Mondial trec Dunărea în Iugoslavia, dacă nu cumva a făcut el apa exagerat de mare și e vorba de fapt doar de Olt.

Pus în fața dosarului de informator, Bercea susține că nu a făcut poliție politică:

“Nu e într-adevăr că am făcut poliție politică. Vreau pentru ca să vă spun că eu nu fac poliție, nici rutieră, nici de alt fel. Sunt pățit destul. Credeți că am vrut să fac rău cuiva? Păi dacă voiam să le fac rău, luam bâta de baseball și îi băteam cu mâna mea.”

Bercea Mondial a recunoscut totuși că se simțea legat de valorile comuniste, deoarece sălta inima în el de fiecare dată când auzea Internaționala. Sau Mondiala, cum îi plăcea lui să-i spună.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
7 aprilie 2011 07:50

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult