Bercea Mondial: Îmi pare bine că nu ştiu să citesc

Cunoscutul interlop spune că nu îi pare rău că este analfabet, ba chiar se bucură, ca prostul. El a declarat că, neştiind să citească, nici nu află ce scrie presa despre el.

Bercea Mondial mărturiseşte că a fost tentat la un moment dat să deprindă taina literelor, dar apropiaţii l-au sfătuit să-şi vadă de treaba lui, deoarece oricum nu contează părerea oamenilor care scriu.

“Domnul meu, eu am învăţat de la a bătrână un lucru: Cine are ceva de spus, spune, nu scrie. Ce-ar fi ca eu, acuma, în loc să discut cu dumneata, să mă apuc să fac bastonaşe pe hârtie şi să te pun pe urmă să le citeşti ca să afli ce am de zis? Nu aşa se face! Dacă ştii că nu ai nimic de ascuns, îi spui omului direct, în faţă, nu îi scrii, doar ca să te dai tu deştept. Ce-ar fi să fac şi eu acuma paradă de averea mea?!”

Bercea Mondial cumpără ziare, dar numai pentru poze, la care se uită pe nerăsuflate. El este însă dezamăgit de calitatea slabă a fotografiilor din presa românească. Potrivit liderului interlop, fotoreporterii nu se mai documentează, ca pe vremuri, şi au început să facă poze la comandă, pentru cine plăteşte mai mult.

Puţin ruşinat, Bercea Mondial ne-a mărturisit că nu se uită la televizor, deoarece posturile româneşti promovează doar nonvalori, în dauna valorilor autentice. El a urmărit însă câteva meciuri de la Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud, deoarece, după nume, a crezut că e rudă cu el.

Scris de TNR
1 martie 2011 12:03

Alte articole

Vezi mai mult