Bețivii din șanțuri vor fi colectați selectiv, în funcție de ce consumă

În sfârşit, România se alătură ţărilor care îşi colectează selectiv beţivii din şanţuri! Guvernul a semnat astăzi Acordul de la Feteşti, prin care birturile şi autorităţile locale se obligă să adune separat beţivii de bere, beţivii de vin şi beţivii de tărie.

„Astfel asigurăm o procesare mai eficientă a beţivilor culeşi din şanţuri, pentru ca ei să poată fi reciclaţi în persoane productive măcar până după-amiaza, când se apucă din nou de băut”, a explicat şeful PNL, Ludovic Orban, care s-a culcat el însuşi în şanţul dedicat băutorilor de bere pentru a dovedi buna funcţionare a sistemului.

„Nu poţi să-i dai zeamă de varză unuia care a băut bere toată noaptea, că se strică la stomac, în timp ce pe un drojdier care s-a pus în cap cu votcă n-ai nicio şansă să-l reciclezi numai cu nurofen şi apă rece”, explică Marcel, patronul unui centru de colectare beţivi din Bârlad.

„În Japonia e şi mai complicat sistemul, acolo nu te lasă să iei la grămadă beţivii adormiţi cu sticla în braţe, îi sortezi după culoarea sticlei, că se reciclează şi aia.”

„Dacă are vomă pe el e contaminat, îl aduni ca beţiv menajer, că nu se mai reciclează”, adaugă expertul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
18 iunie 2021 18:06
Citește mai mult despre: betivi Reciclare

Alte articole

Vezi mai mult