Bianca Drăguşanu, model la Paris. Va înfăţişa un gargui pe Notre Dame

Un grup de designeri francezi și experți în arhitectură medievală au invitat-o pe vedeta română Bianca Drăgușanu la Paris pentru a participa la lucrările de reconstrucție a Catedralei Notre Dame. Restauratorii vor să se folosească de fața ei pentru a recrea unul din garguii care pândeau pe acoperișul catedralei, grav afectați de incendiul recent.

„Este foarte greu să refacem acei gargui după schițe vechi sau fotografii și nici nu prea avem în zilele noastre persoane care să arate în felul acesta, cel puțin nu în mod intenționat. Am fost impresionați de aspectul vedetei, de fotografiile ei de pe instagram și am decis să acționăm rapid, să nu ne-o ia înainte alți constructori de catedrale, că am auzit că aveți și voi una la roșu și v-ați apucat deja de finisaje”, a declarat Jean LeGustav, președintele comisiei de arhitecți însărcinată cu reconstrucția pentru cotidianul Le Monde.

Pe fața creaturii va fi aplicat un mulaj de ceară fierbinte, pentru că fața i-a fost reconstruită în 2017 din materiale care rezistă la temperaturi înalte. Apoi în matrița creată se va turna gel siliconic, după care se va face o altă matriță și în final un mock-up ce va fi sculptat manual de un artist parizian care nu se sperie ușor. Fapt inedit, capul Biancăi va fi îndreptat spre Turnul Eiffel, cu ochii fixați pe singurul șurub românesc produs la Reșița.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

23 aprilie 2019 17:21

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult