Boschetarii din București, cei mai fericiți din UE: “E plin de chiștoace de marijuana pe jos”

Bucureștiul este la multe capitole pe ultimele locuri între capitalele europene dar există un domeniu unde Capitala este pe primul loc: cel al gradului de fericire al boschetarilor din oraș. Conform barometrului Eurostat, în București există cei mai fericiți boschetari din UE iar explicația a fost dată de liderul sindicatului boschetarilor la o emisiune TV.

„Este plin de chiștoace de marijuana pe jos”, a spus Leonard Pintea, fost profesor universitar, actualmente schizofrenic, lider de sindicat și boschetar din zona Victoriei Titulescu. „Am nimerit într-o dimineață după un chef la o agenție de publicitate din zonă, erau trei scrumiere de chiștoace în tomberon, le-am tras pe toate patru zile am văzut dragoni colorați. Cum să vă spun, chiar și-acum dacă mă sună cineva de la INSOMAR să mă întrebe ce părere am despre direcția în care se îndreaptă țara eu o să fiu ăla care va răspunde că într-o direcție bună, înțelegeți ce zic?”, a precizat dl. Leonard.

Sociologii explică fenomenul prin transformarea socio-culturală de care a avut parte bucureștiul în ultimii 30 de ani. „Înainte de 1989 București avea o industrie, deci erau mult mai ușor de procurat droguri specifice industriei cum ar fi prenandez sau lac. Acum, cu dispariția industriei și apariția unei noi clase de țărani, oamenii de aici se droghează cu droguri agricole, cum ar fi această buruiană”, a punctat Decebal Popescu, sociolog.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

31 iulie 2019 18:07
Citește mai mult despre: boschetari

Alte articole

Vezi mai mult