Botezatu recunoaşte: „Am devenit designer abia în puşcărie!”

Faimosul designer vestimentar Cătălin Botezatu a făcut azi o serie de declaraţii absolut fulminante cu ocazia lansării audiobook-ului Trei vieţi. Pedeapsa, conţinând primul volum din biografia sa şi dedicat mai ales perioadei petrecute în detenţie în Italia. „De abia la închisoare am cunoscut adevărata viaţă de designer”, a spus Botezatu, “fiindcă acolo n-aveai ce face, ori erai designer ori erai bun la bătaie şi eu nu eram deloc bun la bătaie. Dacă mă gândesc mai bine, primul lucru pe care mi l-a spus colegul de celulă când m-a văzut a fost Ia zi, te fac designerul meu?

Botezatu recunoaşte totuşi că n-a înţeles mare lucru din perioada de detenţie fiindcă a stat mai tot timpul cu spatele, aşa că nu şi-ar recunoaşte colegii de celulă dacă i-ar vedea azi. “E o prostie”, spune “Burlacul”, “că dacă eşti la duşuri şi te apleci după săpun ţi se face sex anal. Chiar nu e nevoie de săpun, orice pretext e bun.” Printre alte detalii inedite dezvăluite de Botezatu a fost şi acela că la interogatoriu poliţiştii se jucau cu ei de-a designerul bun şi designerul rău, dar şi că între deţinuţi există întotdeauna o serie de reguli de curtoazie. “Plus că nici nu ai ce să faci altceva în celulă cu atâţia bărbaţi acolo afară de design. Doar duminica eram mai activi, că venea poşta”.

Concluzia lui Botezatu a fost că puţini sunt cei care înţeleg drama unui designer închis în trupul unui bărbat. “Pur şi simplu, din clipa în care am devenit liber, mintea mi-a stat numai la design vestimentar”.

Scris de TNR
8 martie 2012 17:03

Alte articole

Vezi mai mult