Pescuitul nesustenabil ameninţă biodiversitatea Mării Negre! În cel mai recent caz de braconaj de pe litoralul românesc, o tânără de 28 de ani a fost surprinsă cu 4 kg de guvizi asupra ei în timp ce ieşea din apă pe plaja din Costineşti. Potrivit autorităţilor, femeia purta ciorapi tip plasă, unealtă de pescuit interzisă încă din 1996.

pitzi_guvizi_braconaj.jpg
"Fată, nici nu mi-am dat seama, fată. Dacă asta port eu de obicei!", s-a scuzat tânăra, care susţine că voia doar să-şi facă un selfie şi că nici n-a simţit peştii lungi de peste 20 cm strecurându-i-se pe sub colanţi. Mai mult, tânăra susţine că le-ar fi dat drumul oricum, fiindcă ea nu mănâncă decât lămâie.

Anul acesta, în staţiunile de pe Litoral, peste 74 de femei şi 9 bărbaţi au fost sancţionaţi după ce au recurs la această metodă de braconaj. Potrivit AJVPS Constanţa, oricine e surprins în apă cu dresuri tip plasă riscă până la 2000 de lei amendă şi confiscarea capturii.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Sunday, 27.08.2017 15:20 Monden

National Cinematografic