Pescuitul nesustenabil ameninţă biodiversitatea Mării Negre! În cel mai recent caz de braconaj de pe litoralul românesc, o tânără de 28 de ani a fost surprinsă cu 4 kg de guvizi asupra ei în timp ce ieşea din apă pe plaja din Costineşti. Potrivit autorităţilor, femeia purta ciorapi tip plasă, unealtă de pescuit interzisă încă din 1996.

pitzi_guvizi_braconaj.jpg
"Fată, nici nu mi-am dat seama, fată. Dacă asta port eu de obicei!", s-a scuzat tânăra, care susţine că voia doar să-şi facă un selfie şi că nici n-a simţit peştii lungi de peste 20 cm strecurându-i-se pe sub colanţi. Mai mult, tânăra susţine că le-ar fi dat drumul oricum, fiindcă ea nu mănâncă decât lămâie.

Anul acesta, în staţiunile de pe Litoral, peste 74 de femei şi 9 bărbaţi au fost sancţionaţi după ce au recurs la această metodă de braconaj. Potrivit AJVPS Constanţa, oricine e surprins în apă cu dresuri tip plasă riscă până la 2000 de lei amendă şi confiscarea capturii.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Sunday, 27.08.2017 13:20 Monden

National Cinematografic