Brăilenii se pișă azi în Dunăre, ca să-ajung la gălățenii care vor sări mâine după cruce

Pregătiri de Bobotează la Brăila. Pentru că e de așteptat ca mâine gălățenii să se arunce în Dunăre după cruce, brăilenii merg azi cu mic, cu mare pe malul fluviului și se pișă în el. Brăilenii speră ca dușmanii lor tradiționali, gălățenii, să prindă astfel o apă nu tocmai curată când sar după cruce.

Tradițional, cu o zi înainte de Bobotează, brăilenii nu merg la baie dimineața când se trezesc, ci direct la Dunăre. Procesiunea este una cât se poate de serioasă, dovadă în acest sens fiind și faptul că tonul este dat de chiar primarul Brăilei. Acesta e primul care ajunge la Dunăre și, după ce taie o panglică, eliberează jetul în Dunăre.

Pe lângă asta, edilul Brăilei a cumpărat și foarte multe beri la pet și a dat dispoziție ca angajații primăriei să se plimbe toată ziua pe malul Dunării și să împartă gratuit bere oamenilor, ca să le stimuleze urinarea în Dunăre. Berea atrage ca un magnet brăilenii, ba chiar și pe unii gălățeni, care n-au nicio problemă să se vândă pentru doar câteva beri la pet.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
5 ianuarie 2023 08:15
Citește mai mult despre: Boboteaza braila galati

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult