Bravo, CFR! Mersul Trenurilor, premiul Nebula pentru cea mai bună carte SF a anului

Broşura cu Mersul Trenurilor publicată de CFR anul acesta a primit cea mai înaltă distincţie pentru literatura SF, respectiv premiul Nebula. Şeful CFR va ridica diploma în numele instituţiei numite de experţii în domeniu „Un far călăuzitor pentru cei care sfidează imposibilul prin imaginaţie”.

„Suntem onoraţi să primim premiul Nebula şi cosiderăm că eforturile noastre de până acum au fost în sfârşit recunoscute”, declară ministrul Transporturilor.

Membrii comitetului Nebula spun că o călătorie cu un personal românesc produce o doză dublă de adrenalină faţă de urmărirea seriei Alien, iar groaza pe care călătorii o resimt când călătoresc la cuşetă 0 depăşeşte pe cea din timpul vizionării filmului Exorcistul

„Am remarcat forţa uluitoare, puterea de anticipaţie. Să spui că un tren care pleacă din Bucureşti va ajunge la Piatra Neamţ este remarcabil. Mai ales că la Piatra Neamţ nu există cale ferată”, spune Decebal Popescu, reprezentant al comitetului Nebula în România.

Din păcate reprezentanţii CFR nu au putut fi prezenţi la ceremonia de decernare, anunţând că au o întârziere de minim 4 ore şi cerând scuze comitetului.

Scris de Ionut
17 decembrie 2013 04:12

Alte articole

Vezi mai mult