Bronzează-te româneşte! Şezlongurile din Vamă vor fi înlocuite cu ţepe

Mergi la mare? Pregăteşte slipul cu gaură! În sudul litoralului, unde lărgirea plajelor încă nu a ajuns, şezlongurile vor fi înlocuite cu ţepe, o veche şi îndrăgită metodă românească de stat la soare.

Pe anumite porţiuni din zona Mangalia-Vama Veche, turiştii se bucură deja de ţepe, care sunt nu doar mai ecologice – fiind confecţionate integral din lemn – ci şi mai eficiente, pentru că în locul unui om întins pe şezlong încap cel puţin trei traşi în ţeapă.

Cât despre preţ, acesta e chiar acceptabil. „Dincolo e 40 de lei pe zi, aici trebuie doar să faci consumaţie 25 de lei, e super ofertă. 5 lei în plus pentru o ţeapă unsă, alunecă mai bine, chiar merită, vă spun eu. Iar pentru încă 5 lei vine cineva şi te învârte o dată la cinci minute”, explică Geani, administratorul unei plaje cu ţepe.

„E mai ciudat la început, mai incomod, dar te obişnuieşti. Important e să nu adormi în bătaia soarelui. Eu am aţipit mai devreme, când m-am trezit venise unul cu o lipie şi un cuţit, cât pe-aci să mă facă şaormă. Probabil miroseam bine”, spune Mirel, turist satisfăcut.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
18 iunie 2023 05:08
Citește mai mult despre: litoral vama

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult