Bucurii pierdute! De când cu cardurile, românii nu mai găsesc bani în buzunare

Deși lumea insistă pe ideea de evoluție, sunt destule situații în care noile beneficii de care ne bucurăm înseamnă, de fapt, bucurii îngropate pentru totdeauna. O astfel de situație este adusă de cardurile bancare, care au ucis o bucurie primordială a omului occidental.

„Sunt puține lucruri care în istoria omenirii au produs mai multă bucurie decât banii găsiți în buzunarele unor haine pe care nu le-ai mai purtat de mult“, apreciază reputatul antropolog Decebal Popescu. „Mai ales luna decembrie era una a bucuriei, când lumea trecea la hainele de iarnă și găsea mici averi prin buzunarele paltoanelor. Dar cardurile au ucis această bucurie.“

Faptul că în prezent cardurile au înlocuit în mare măsură banii răpesc bucuria nu doar a adulților care caută prin buzunarele hainelor, ci și a copiilor. Și aceștia au mult de suferit, că nu mai pot să extragă bani din buzunarele părinților fără ca aceștia să afle. Iar să le ia direct de pe card nu e o soluție, că rămân urme scrise și sunt inevitabil prinși.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
13 decembrie 2022 18:55
Citește mai mult despre: bani card

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult