Bustul lui Ştefan cel Mare din Tecuci lucrează în Italia ca bust al lui Garibaldi

Alarmă falsă! Bustul lui Ştefan cel Mare din Tecuci nu a fost furat din garajul unităţii militare, transmit autorităţile locale. Surse oficiale anunţă că statuia de 1,5 tone din bronz a fost găsită în Italia, unde a emigrat încă din 2007 în căutarea unui trai mai bun.

Contactat de reporterii Al-Jazeera Tecuci, bustul voievodului spune că nu are de gând să se întoarcă prea curând în ţară, deoarece îi place foarte mult locul său de muncă din mica localitate Canosa di Puglia, în regiunea Puglia.

„Câteva luni a fost greu, dar până la urmă mi-am găsit de lucru ca bust al lui Garibaldi şi e infinit mai bine decât să fiu Ştefan cel Mare la Tecuci. E soare, primăria mă lustruieşte des, sunt foarte puţini porumbei, vin copiii şi se dau cu skateboardul în jurul meu… De ce m-aş întoarce la Tecuci? Să mi se, pardon, pişe toţi maidanezii pe soclu?”, a comentat bustul.

Localnicii din Canosa di Puglia declară că bustul tecucean e un bust liniştit şi harnic şi s-a integrat foarte bine în societatea puglieză. „Iniţial nu prea semăna cu Garibaldi, era clar că e Ştefan cel Mare fără coroană, dar de când şi-a lăsat barbă, chiar nu-ţi mai dai seama”, spune Mario Spaghetti, pensionar.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
1 februarie 2022 14:12
Citește mai mult despre: bust italia Stefan cel Mare Tecuci

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult