Buzdugan şi Morar, prinşi în timp ce încercau să fure glume de la muzeu

Mai multe echipaje de poliţie şi SMURD au fost chemate la Muzeul Literaturii Române noaptea trecută după ce paznicul instituţiei a anunţat telefonic că doi indivizi mascaţi au pătruns prin efracţie în clădire. Nu mică le-a fost uimirea oamenilor legii când i-au identificat pe cei doi infractori în persoana realizatorilor de radio Daniel Buzdugan şi Mihai Morar.

Pentru extragerea acestora a fost nevoie şi de un echipaj de descarcerare. “Buzdugan ţinea încleştat un manuscris al lui Anton Pann, n-am reuşit să i-l smulgem din mâini decât după trei ore de intervenţie. La fel de greu a fost şi în cazul lui Morar, care pusese mâna pe o ediţie princeps a glumelor lui Anton Bacalbaşa, cu Moş Teacă”, a declarat şeful echipajului SMURD.

Duşi la secţie, cei doi au negat cu vehemenţă acuzaţiile. “Nu este nici un furt, nu aveţi nici o dovadă că glumele cu Nastratin Hogea erau chiar ale lui Anton Pann. Şi el, ca şi noi, le culegea din popor, noi practic suntem nişte culegători de folclor”, spus Mihai Morar.

Scris de Ef
29 aprilie 2012 12:04

Alte articole

Vezi mai mult