Ca acasă în Thasos! Românii au ridicat pe Marble Beach o copie a obeliscului din Costineşti

Nu e nevoie să fii melc sau să ţii cu Rapidul ca să fii peste tot acasă! A dovedit-o un grup de turişti români aflaţi în vacanţă în Thasos, care au decis să creeze o atmosferă mai familiară pe celebra plajă Marble Beach. Folosind materiale găsite în natură, inclusiv câteva tone de marmură albă şi un tub de superglue uitat de cineva, cei 4-5 bărbaţi vânjoşi au ridicat în buza mării Egee o copie perfectă a obeliscului de la Costineşti.

„Ei, aşa da. Acum putem gusta un porumb zemos chiar în umbra obeliscului, ca în vremurile bune! Arde şi frige, n-are gură să strige! Haideţi, nu mai staţi pe gânduri cum stă soacră-mea între scânduri!”, spune Geani Benone, 42 de ani, care atunci când nu ridică monumente de piatră îşi cultivă mica afacere mobilă, o găleată cu porumb fiert adus cu feribotul tocmai din însorita Ialomiţă.

„Eu am venit cu nişte nămol de la Techirghiol, dacă vrea cineva. Ştiţi ce contrast frumos face cu plaja asta albă ca zăpada? Şi ajută şi la reumatism”, anunţă Valeria Marcu, o pensionară venită la tratament în Thasos cu bilete de la sindicat.

La vederea spectacolului, câţiva localnici din Thasos au încercat să îşi facă harakiri, dar fiind greci, şi-au făcut până la urmă tot saganaki.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
10 iulie 2024 11:09
Citește mai mult despre: costinesti Marble Beach obelisc thasos

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult