Ca să simtă cu adevărat că e sărbătoare, românii agaţă în brad mici înveliţi în staniol, nu bomboane

Considerată cea mai importantă sărbătoare de peste an, Crăciunul a fost întotdeauna incomplet pentru români. Oricâtă mâncare s-ar pune pe masă, ceva a lipsit dintodeauna: micii. Dar anul ăsta, în sfârșit, această nedreptate a fost remediată: românii au decis să înlocuiască bomboanele din bradul de Crăciun cu mici înveliți în staniol.

”Păi de la bomboane își strică ăia micii dinții, alea mai mult fac rău decât bine”, spune un împătimit al micilor. ”Așa că am scos grătarul în fața blocului, am făcut câteva zeci de mici, i-am învelit în staniol și i-am agățat în brad. Altceva! Mirosul ăla de mici dinspre brad chiar te duce cu gândul la sărbătoare, exact așa cum e normal.”

Și pentru că micii fără muștar sunt o abominație, românii pun în vârful bradului, în loc de stea, tubul de muștar, ca să fie la îndemână. Unii au mers și mai departe și au înlocuit și globurile, cu sticle și cutii de bere. ”Abia atunci miroase cu adevărat a sărbătoare, când în casă se minte damf de mici cu bere”, spune și reputatul etnolog Decebal Popescu.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
18 decembrie 2016 12:12

Alte articole

Vezi mai mult