Cadou de Paşti pentru România! Ciobănescul mioritic a fost omologat ca rasă de miel

Veşti bune pentru românii care bat pieţele în căutarea mielului perfect de Paşti! La doar câţiva ani de la omologarea ca rasă de câine, Ciobănescul Mioritic a fost înregistrat cu succes şi ca rasă de miel – unul mai mare, în multe cazuri, decât un berbec în toată firea.

“E un animal foarte pufos, are un temperament jucăuş şi petrece mult timp printre oi, fiind crescut de păstori din cele mai vechi timpuri. Deşi recunosc că e o solicitare bizară şi nu înţeleg la ce le foloseşte românilor acest lucru, nu văd de ce nu am putea omologa ciobănescul ca rasă de miel”, spune Jean-Jacques Labite, şeful Federaţiei Internaţionale a Crescătorilor de Ovine, organizaţie responsabilă pentru împărţirea animalelor în miei şi ne-miei.

Ciobanii veniţi cu marfă, în pragul sărbătorilor pascale, la piaţa Obor din Capitală au refuzat să comenteze neobişnuitul demers, iar unii dintre ei au afişat un zâmbet enigmatic.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
11 aprilie 2017 01:59
Citește mai mult despre: caine ciobanesc miel pasti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult