Calendarul dacic. Săptămâna avea o zi de muncă, trei de furat și restul weekend

Istoricii s-au pus, în sfârșit, de acord în privința stilului de viață al strămoșilor noștri. Se pare că dacii aveau o singură zi de muncă pe săptămână, urmată de trei zile de jefuit și violat, iar restul zilelor erau de weekend. Doar că, atenție!, săptămâna dacică avea 10 zile, deci asta înseamnă șase zile de weekend în fiecare săptămână.

Mai mult, ziua de muncă era zi de muncă mai mult cu numele. După cele șase zile de weekend, în care dacii beau încontinuu, în singura zi de muncă a săptămânii erau atât de mahmuri încât nu se ridicau deloc din pat. Singurii care munceau erau negustorii de zeamă de varză acră, dar și aceștia aveau program scurt, de doar 2 ore.

În condițiile astea este un adevărat miracol, spun istoricii, că românii sunt în prezent doar moderat leneși, nu uluitor de leneși, cum erau strămoșii noștri, dacii. Din păcate, însă, nu același lucru se poate spune despre pasiunea pentru furat a românilor, care se păstrează la nivelul din perioda dacilor. Și nici cu inteligența nu stăm bine, aparent suntem la fel de proști și incompetenți ca dacii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
6 mai 2021 11:10
Citește mai mult despre: daci furat

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult