Canicula face ravagii în Centrul Vechi! Un chelner neatent a opărit cu bere 2 persoane

Căldura se simte şi pe terasele din Centrul istoric al Capitalei! În această după-amiază, un chelner împiedicat a vărsat în poala unor clienţi berea “rece” pe care tocmai le-o aducea la masă, provocându-le arsuri grave şi stricându-le tot cheful.

“Am ajuns, însetat, la terasă şi am cerut o bere rece. Prietenul meu era deja aici şi ceruse şi el o bere rece în urmă cu 25 de minute, deci am presupus că nu o să mai avem mult de aşteptat”, mărturiseşte una din victimele accidentului. “Când au venit berile, terasa fiind foarte aglomerată, chelnerul s-a împiedicat de poşeta unei domnişoare şi toată berea a zburat pe mine. Am ţipat ca din gură de şarpe – berea avea 90 de grade, cel puţin!”

“Nu vreau să ştiu ce aş fi păţit dacă ceream o bere la temperatura camerei…”, suspină celălalt client opărit.

În limbajul cârciumarilor din centru, explică specialiştii, o bere rece înseamnă o bere aflată încă în stare lichidă, la 80-90 de grade Celsius, în timp ce o bere caldă poate însemna un jet mortal de aburi de bere încinşi la 300-350 de grade. “Tehnic, berea rece e chiar rece, dacă o compari cu miezul încins al planetei sau cu flacăra unui aparat de sudură.”

“Din fericire, nimeni nu cere bere caldă, altfel accidentele ar fi cu adevărat înspăimântătoare”, adaugă un expert.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
29 iulie 2015 19:07

Alte articole

Vezi mai mult