Capitala riscă să rămână fără bețivi, că toți se dau degustători de vin

Unde sunt bețivii de altădată? E o întrebare dureroasă, dar care trebuie pusă cu toată seriozitatea. Din București pare c-au dispărut bețivii adevărați, pentru că acum toți se dau mari degustători de vin. Vajnicii bețivi de odinioară îi vezi acum pe la degustări de vin, unde își umezesc buzele de câteva ori și aia a fost toată interacțiunea lor cu alcoolul.

Reputatul drojdier nea Costel este de părere că acest declin uman al bețivilor are un impact devastator asupra culturii locale. „Din oameni cu care puteai purta discuții până la 5 dimineața, discuții în care găseai soluții la orice – la foamete, la religie, la relații, la poluare, la absolut orice – s-au transfigurat în niște anoști fără imaginație. Efervescența ideatică în București este la pământ“, se plânge nea Costel.

Iar la Cluj situația este chiar mai dramatică. Din cauza chiriilor mari bețivii nu prea mai au bani de băutură, iar puținii care încă și-o mai permit se poate spune că-i aruncă pe prostii: își cumpără cidru, c-așa le dictează frățiile de hipsteri din care fac parte. Or excesul de cidru te face mai degrabă gay, nicidecum bețiv, atrage atenția același nea Costel.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
26 februarie 2021 16:49
Citește mai mult despre: bețiv București vin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult