Care geniu? Brâncuşi era atât de prost că a vrut să-şi doneze operele statului român!

Mai moale cu genialul Brâncuşi! Criticul de artă Matilda Bursuc a emis câteva păreri extrem de virulente la adresa aşa-zisului geniu din Hobiţa. Aceasta dezvăluie că cel mai probabil Constantin Brâncuşi, pe care oamenii din sat îl numeau “Nea Costel, sculptor”, avea un IQ redus, de 45-60, dovadă fiind că ar fi vrut la un moment dat să doneze nişte sculpturi statului român.

“Trebuie să fii incredibil de prost să vrei să dai statului român ceva valoros, pentru că statul român nu ştie decât să fure, să-şi bată joc şi să distrugă orice lucru bun, cât de cât valoros. Uitaţi-vă câţi oameni pleacă din ţara asta exclusiv din cauza statului român”, spune criticul Matilda Bursuc.

Ce e frapant e că Brâncuşi ar fi avut de gând să dea sculpturile statului deşi emigrase, scârbit de ce se întâmplă în ţara lui. Există unii experţi care spun că de fapt Brâncuşi ar fi vrut să doneze anumite sculpturi pe care le făcuse în bătaie de joc şi că acestea nu sunt cumpărate de nimeni: “Dacă Brâncuşi a vrut să le dea românilor, înseamnă că sunt nişte mizerii pe care le detesta”, explică Matilda Bursuc.

Scris de Ionut
20 februarie 2020 13:02
Citește mai mult despre: Brancusi

Alte articole

Vezi mai mult