„Carmen Şerban” de Bizet, primul spectacol de operă cu manele

Maneliştii au pus la punct un nou gen muzical: teatrul liric pe manele. Începând din această toamnă, pe scena scena Operei Naţionale din Bucureşti manelişti machiaţi vor cânta manele şi vor da viaţă unor personaje de mare valoare şi mult talent.

Stagiunea s-a deschis cu celebra operă Carmen Şerban, de Bizet. Din libretul spectacolului aflăm că opera e despre o femeie perversă care simte pentru Don Jose, dar e cam pe interese: „Duşmănită de oameni răi pentru valoarea ei, lui Carmen i se pune pata pe un gagiu în uniformă, dar lumea vorbeşte. Aici vine naşul ca să-i împace, şi s-a terminat cu jmecheria. La final, ea face un chef de chef în faţa blocului. Baftă.”

Stagiunea care tocmai a început promite numai spectacole de foarte mare valoare: Lacul lebedelor cu mujdei de usturoi, Florin Salam şi flautul său fermecat, Romeo Fantastic şi Julieta sau Olandezul zburător, cu Florin Salam în rolul zburătorului. Directorul Operei din Bucureşti a reuşit să strângă pe scenă toate vocile de aur ale României, toţi copii de aur, toţi dinţii de aur, toate acordeoanele de aur. „Vom face aici un fel de botez mare, din aur”, spune domnia sa. „E păcat de valoarea noastră ca să nu facem.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
25 octombrie 2011 14:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult