Scriitorul român Mircea Cărtărescu debutează cu succes și în 2020 fiind declarat deja cel mai bun scriitor din lume. Trofeul se află deja pe biroul acestuia, sub forma cănii pe care scrie că Mircea este cel mai bun din lume. 

cartarescu-cel-mai-bun-scriitor.jpg

Înmânarea a fost făcută în cadrul unei ceremonii oficiale în care i s-a mai oferit și o diplomă care confirmă acest lucru, precum și un ceai de mușețel, pe care să-l bea cu noua cană. Mircea Cărtărescu a mulțumit familiei și celor apropiați pentru acest premiu, cum era și normal, dealtfel.

Scriitorul a anunțat și planurile sale pentru 2020, care includ scrierea unei noi cărți monument, care să cântărească cel puțin patru kilograme. „Vorbim de un manuscris de 1600 de pagini scrise cu literă mică și aranjată frumos”, a explicat criticul Nicolae Manolescu, care a văzut cartea în premieră.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Tuesday, 18.02.2020 12:54 Monden

National Cinematografic