Cărtărescu n-a ieșit de trei zile de la păcănele, că a luat 75.000 euro premiu pentru Solenoid

Încă un premiu important pentru Mircea Cărtărescu, dar din păcate banii se duc din nou pe meteahna scriitorului nostru: păcănelele. Au trecut trei zile de când a luat 75.000 de euro la Dublin pentru romanul Solenoid și Cărtărescu stă într-un salon de păcănele cu telefonul închis. El refuză să discute cu toți cei care au intrat după el să-l scoată de acolo, pe motiv că ”aparatul trebuie să dea din moment în moment”.

Surse din interiorul salonului de păcănele spun că scriitorului i-au mai rămas doar 3000 de euro din premiu și treptat el a scăzut miza de la 1000 de euro până la 20. În acest ritm, spun jucătorii, Cărtărescu va rămâne lefter în aproximativ două zile, cu condiția să nu împrumute bani de la vreun cămătar aflat ca din întâmplare pe-acolo.

Asta ar însemna să mai scrie 5-6 romane ca să-și achite datoriile, spun criticii literari. ”Ar fi și explicația pentru Solenoid, care poate fi numit o reușită literară doar dacă ne raportăm la compuneri de clasa a șaptea scrise de fete pubere idealiste, cu vocabular adunat de pe Instagram și din dicționare”, spune criticul literar Decebal Popescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
30 mai 2024 14:51
Citește mai mult despre: bani Cărtărescu păcănele premiu scriitor solenoid

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult