Cartea lui Nuțu Cămătaru, singura care se împrumută de la bibliotecă cu dobândă

Incidente la Biblioteca Națională, unde unui bucureștean i s-a cerut dobândă după ce a împrumutat cartea lui Nuțu Cămătaru. Cititorului i s-a pus în vedere să aducă înapoi 3 cărți, nu una. A doua zi după ce a împrumutat cartea, la el acasă a venit chiar Nuțu Cămătaru, care i-a zis s-o citească mai repede și să nu uite că are să dea și dobânda.

Omul a crezut că e totul o glumă, până când s-a trezit cu un deget tăiat în ziua în care a returnat un singur volum și nu trei. Din acest moment, cititorul are la dispoziție o săptămână să vină cu 5 exemplare, altfel își va pierde și casa. Până vine cu cărțile, a fost nevoit să lase mașina amanet.

Bucureșteanului i s-a explicat că cititul e un lux, iar luxul se plătește. „Dacă n-ai bani să cumperi cartea, trebuie să accepți dobânzile împovărătoare ale bibliotecii. Așa e și la bancă. Nimeni nu-ți dă nimic gratis. Era firesc să fie așa și la cărți, de ce să ne mai ascundem“, spune cititorul.

El nu vrea să-și dea numele, pentru că îi e rușine că viciul cititului l-a adus aici: „Dacă eram analfabet, nu aveam nicio problemă, dar m-a mâncat în cur să devin pasionat de literatură. Am început cu o carte de povești, care e gateway drug. Am continuat cu ziare și de-acolo până la cărți n-a mai fost decât un pas“.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
2 decembrie 2021 15:55
Citește mai mult despre: nutu camataru

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult