Secretul talentului neobosit al lui Grigore Cartianu a fost scos la iveală. Într-o încercare disperată de a-l face să se oprească din scris cărți document, investigatorii au aflat ce-l face aproape invulnerabil la critici și rugăminți să înceteze să mai scrie. 

cartianu_in_mamaliga.jpg

„Când era mic ăsta micu, Grigore, a fost scăpat în ceaunul cu mămăligă. Am mestecat de vreo câteva ori până l-am prins și l-am scos cu lingura afară. Apoi s-a aruncat din nou, cu greu îl scoteai din ceaun”, povestește o bunicuță din satul natal al lui Grigore Cartianu. Anual, cunoscutul jurnalist revine în satul natal pentru a face o baie în mămăligă, ca să-și împrospăteze puterile.

Cea mai grea perioadă din viața scriitoricească a lui Cartianu a fost când a trebuit să scrie o carte cu Laurențiu Ciocăzanu. „Ăsta e un neofit, un orășean care mănâncă mămăliga cu furculița. Un sicofant! Mă uitam le el și îmi venea să-l iau la palme”, a mărturisit jurnalistul de la Adevărul. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 18.06.2015 21:07 Monden

National Cinematografic