Cartofii wedges, interziși definitiv pentru că încalcă dreptul la demnitate umană

Veşti bune pentru omenire! O decizie a Consiliului de Securitate ONU interzice, de anul acesta, producţia şi desfacerea cartofilor wedges pe întreaga planetă.

Potrivit experţilor, această formă de cartof încalcă dreptul elementar al omului la demnitate, dar şi Convenţia de la Osaka privind garniturile delicioase, la care au aderat până acum 122 de ţări producătoare de cartofi.

„Din 2014, aceste veritabile arme biologice nu mai pot fi vândute sub numele de ‘cartofi wedges’, ci doar ca ‘legume wedges tip cartof’, deoarece cartofii trebuie să fie delicioşi. Asta nu i-a împiedicat pe mulţi patroni de restaurante să îi promoveze în continuare, ba chiar să îi ofere alături de burgeri şi fripturi”, explică secretarul ONU pentru cartofi, Michel Pataat.

„Oamenii noştri au luptat ca să distrugă fabricile de cartofi wedges ale lui Saddam. Ghici ce? Milioane de tone de cartofi wedges ies anual din Iran şi Coreea de Nord, ajungând pe mesele oamenilor care se aşteptau la cartofi pai. Mai rău, unii vând încă wedges congelaţi din stocul Armatei Roşii, ajunşi pe mâinile mafioţilor din Transnistria”, adaugă generalul american Frank Furter, cel care a propus încă din anii ’90 un pact pentru neproliferarea cartofilor wedges.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
24 iunie 2020 11:39
Citește mai mult despre: ONU

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult