Casa Laviniei Şandru, invadată de tablouri: la curăţenia de Paşti s-au descoperit alte 238!

Multe lucruri rele, deşi foarte îndreptăţite, se pot spune despre Lavinia Şandru. Nu însă şi că n-ar fi o gospodină desăvârşită. O dovedeşte curăţenia de Paşti din casa pe care-o împărţea până nu demult cu anonimul colecţionar de artă Darius Vâlcov. Din păcate, descoperiri macabre au dat peste cap acţiunea menită să împrospăteze locuinţa şi nicidecum să dosească din eventualele probe împotriva fostului ministru.

Mai exact, tot dând cu aspiratorul şi ştergând praful, Lavinia Şandru a tras o sperietură zdravănă: de prin toate colţurile au început să apară noi şi noi tablouri, despre care nimeni din casă n-avea habar. Ea a privit terifiată cum pereţii şi duşumelele colcăiau de Renoiri, Rembranzi, van Gogi, dar şi mult mai celebrii Valeriu Plămadă-Ciuccea din Cişmigiu sau portretistul stradal Gore Ţandără, din faţă de la Universitate. Majoritatea tablourilor erau încă de mici dimensiuni, iar altele nici nu se uscaseră bine, semn că matca lor e undeva, în locuinţă.

Mai mult, Lavinia Şandru a găsit sub jacuzzi şi două cuiburi proaspete de lingouri care au eclozat recent, judecând după urmele lăsate sub forma câtorva kilograme de coji de aur. Gospodina dă vina pe vecini, spunând că toate îi vin pe ţevi, ea neavând niciodată aşa ceva în casă. Vecinii însă o contrazic vehement: „Da’ de unde, dom’le, e de la dânşii, c-aşa-i dacă-nghesui acolea-n casă toate reproducerile ieftine şi mai eşti si cărpănos – că dacă-i ziceam să-mi dea şi mie un zahăr, un ulei pe pânză, un Picasso, ca-ntre vecini, odată-mi dădea doamna Lavinia ochii peste cap şi se mieuna că n-aaam, vecină, toate le ţine bărbat’miu sub cheie!”, exultă acum una dintre vecinele Laviniei Şandru.

Scris de Harald
10 aprilie 2015 14:04
Citește mai mult despre: Darius Valcov Lavinia Sandru pasti

Alte articole

Vezi mai mult