Un preot din Mizil a devenit un adevărat simbol al decenţei şi modestiei, atât pentru laici, cât şi pentru colegii săi din BOR! Sătul să-i audă critici răutăcioase din partea localnicilor, acesta a acceptat degrabă să acopere turla aurită a bisericii sale cu o prelată din pânză de sac, dând construcţiei impunătoare un aer mult mai umil.

popa_prelata_turla_de_aur.jpg
Cu blândeţea sa proverbială, părintele Onufrie recunoaşte că aurul de pe acoperişul bisericii a atras, mai degrabă, antipatia vecinilor. “Mizilul, fraţii mei, e un oraş plin de săraci şi de rupţi în cur. Fireşte, nu puteam să rămân insensibil la trăncăneala lor ineptă, tipică unor rahaţi cu ochi care n-au ce mânca, despre cum biserica are prea mult aur”, recunoaşte preotul, izbucnind în lacrimi. “Poate îmi pasă prea mult de ei? Numai Dumnezeu ştie!”

“De aceea, când nu e sărbătoare, trag prelata asta peste turla bisericii”, explică părintele Onufrie, ţinând în braţe ceea ce pare a fi un prezervativ uriaş din material textil. “Are şi un avantaj: aurul nu mai trebuie lustruit aşa des, dar să nu le spuneţi fomiştilor, că iar încep să facă gât.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Sunday, 07.02.2016 11:49 Monden

National Cinematografic