Cătălin Botezatu a descoperit prima gaură maro din Univers

Cătălin Botezatu a reuşit să surprindă pe toată lumea, după ce a descoperit, absolut accidental, prima gaură maro din Univers. Evenimentul este surprinzător în primul rând pentru faptul că puţină lume ştia de pasiunea designerului pentru astronomie. Se pare că descoperirea a fost făcută în timp ce Botezatu studia la telescop planeta Uranus.

“În timp ce sorbeam din priviri planeta Uranus, atenția mi-a fost atrasă de o maroneaţă, ca să zic aşa. După ce m-am uitat însă mai atent, am realizat că priveam, de fapt, o gaură maro. Şi, din câte am înţeles, este prima gaură maro a Universului descoperită vreodată. Sunt cât de poate de mândru de această gaură maro şi, de ce să nu recunosc, sper ca ea să-mi poarte numele”, ne-a declarat entuziasmat Cătălin Botezatu.

De “Gaura maro Botezatu”, cum probabil va fi denumită, a aflat până şi celebrul fizician Stephen Hawking. Deși un fan împătimit al găurilor negre, Hawking a spus că adepții găurilor maro ar trebui să fie mândri de pasiunea lor, ocazie cu care chiar l-a felicitat pe Cătălin Botezatu pentru descoperirea sa.

Scris de Calin
16 ianuarie 2012 09:01

Alte articole

Vezi mai mult