Cătălin Crişan, reţinut de DNA în dosarul Horea, Cloşca şi Crişan

Cântăreţul de muzică uşoară Cătălin Crişan a fost reţinut astăzi de procurorii DNA, în dosarul Horea, Cloşca şi Crişan. Pe numele lui Cătălin Crişan s-a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile, dar şi o condamnare la tragerea pe roată. Crişan a spus că se ştie nevinovat şi că n-o să se lase el cu una cu două, dacă  e nevoie o să moară cu şireturile de gât.

În legătură cu implicarea lui în dosarul Horea, Cloşca şi Crişan, cântăreţul a spus că sunt doar zvonuri, vorbeşte marea. Cătălin Crişan a precizat că nu a pus la cale nicio răscoală împreună cu Horia Brenciu, cu care a vorbit doar de două-trei ori, însă niciodată despre soarta iobagilor din Ardeal.

Potrivit anchetatorilor, Cătălin Crişan este, în mod clar, implicat în răscoala de la 1784. Doar el, care avea microfon, putea se adreseze mulţimii de ţărani adunaţi la Mesteacăn. Crişan a fost reţinut  în primul rând ca să nu distrugă probele, ştiut fiind faptul că a mai stricat microfoane la viaţa lui. În plus, procurorii DNA nu vor ca artistul să influenţeze martorii, nişte pensionare foarte sensibile la farmecul lui vetust şi oarecum de neînţeles pentru oamenii în toate minţile.

Iată ce a declarat cântăreţul imediat după reţinere: “Eu am slăbit 32 de kilograme în ultimii ani, folosind un regim disociat, n-am chef să vină acum poliţia să mă umfle.”

Fosta soţie a lui Crişan spune că îl bănuia de mult timp de complot împotriva nobililor austrieci, dar niciodată n-a avut dovezi clare:

“Lipsea des noaptea de acasă, probabil că se vedea cu Horea şi Cloşca. Mie nu voia să-mi zică nimic, dacă îl întrebam unde se duce, îmi spunea că merge la curve.”

În acelaşi dosar a mai fost arestat şi Cloşca. Potrivit unor martori, în momentul reţinerii, Cloşca a strigat: “Luaţi mâinile de pe mine, în puii mei!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
29 octombrie 2010 15:45

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult