Cătun din Apuseni cu un singur locuitor, obligat să închidă ambele săli de păcănele

Legea care interzice sălile de jocuri în localităţile cu mai puţin de 15000 de suflete e un adevărat blestem pentru cătunele izolate din Munţii Apuseni! E cazul satului Gheflînţa din comuna Brubudu, unde singurul locuitor, moşu Gheorghe, a rămas fără cele două săli de păcănele care îi mai alinau singurătatea.

„Nu mai e nimeni în Gheflînţa din ’94, de când a murit Ninica a lu’ Şchiopu, de am rămas eu singur cu două săli de păcănele. Da’ era bine. Uneori dădea aparatul, da’ mai des nu dădea. Da’ aveam şi eu unde să-mi sparg amărâta asta de pensie de 300 de lei”, oftează moşu Gheorghe, ştergându-şi cu batista o lacrimă din colţul ochiului.

„Acum, ca să rămân fără banii de medicamente trebuie să merg cinci kilometri prin pădure. Dacă mai sunt şi beat, îi bai”, adaugă bătrânul.

Întrebat dacă n-a încercat păcănelele online, moşu Gheorghe a oftat şi mai tare, atât de tare încât şi munţii din jur au oftat, în cadrul unui fenomen natural mai amplu numit ecou. „Am încercat, dar nici semnal nu prea e la mine în sat. Trebuie să mă urc în gorunul din vârful dealului. Şi dacă mai sunt şi beat, îi bai.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
19 mai 2024 00:01
Citește mai mult despre: apuseni pacanele

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult