Mihail Rodobăț, 38 de ani. Aparent, un bucureștean obișnuit. Doar că deține o superputere care-l face invidiat de oricine a avut vreodată nevoie de un taxi la ore târzii: de peste 13 ani el reușește să găsească întotdeauna cel puțin un șofer care, deși e la ultima cursă, merge exact acolo unde are treabă Mihail. Fenomenul e cu atât mai surprinzător cu cât se repetă indiferent de oră, condiții meteo sau de traficul din acel moment.

taxi_se_retrage_unde_trebuie.jpg Nici Mihail nu poate să-și explice cum de n-a auzit în viața lui „Sori, bos, nu merg în Colentina, mandea să retrage pă Dudești” sau orice altceva similar. „Când eram student nu-mi permiteam taxiul, deci nu știu dacă e din naștere sau căpătată în timp. Dar funcționează, am mers cu taximetriști care se retrăgeau la 3 noaptea în Apărători, tocmai unde voiam eu s-ajung, la gagică-mea, dar și cu alții care, deși erau la prima cursă a dimineții, se retrăgeau la Romană, fix unde-aveam biroul. O dată a fost musai s-ajung în miez de noapte la un amic tocmai în Hârșova – unde credeți că se pregătea să se retragă primul șofer abordat, amărât că trebuia să meargă pe gol?”, povestește bucureșteanul.

Cazul unic a tot fost studiat, iar Mihail – testat în felurite moduri, inclusiv de o echipă a Nat Geo WILD, secția „macroorganisme transportoare cu ceafă lată”. Nimeni însă n-a reușit să determine dacă e vorba de un talent nativ, o abilitate exersată, noroc pur sau chiar o formă de har divin. O singură dată a părut să nu funcționeze – când un șofer a înțeles „Vitan”, deși Mihail voia în Titan. În final, prin nu se știe ce mecanism de autoreglare, situația s-a rezolvat de la sine, în acea noapte înregistrându-se singurul caz din lume de taximetrist care s-a retras în același timp în două zone geografice distincte.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Harald | Friday, 22.02.2019 21:00 Monden

National Cinematografic