Mihail Rodobăț, 38 de ani. Aparent, un bucureștean obișnuit. Doar că deține o superputere care-l face invidiat de oricine a avut vreodată nevoie de un taxi la ore târzii: de peste 13 ani el reușește să găsească întotdeauna cel puțin un șofer care, deși e la ultima cursă, merge exact acolo unde are treabă Mihail. Fenomenul e cu atât mai surprinzător cu cât se repetă indiferent de oră, condiții meteo sau de traficul din acel moment.

taxi_se_retrage_unde_trebuie.jpg Nici Mihail nu poate să-și explice cum de n-a auzit în viața lui „Sori, bos, nu merg în Colentina, mandea să retrage pă Dudești” sau orice altceva similar. „Când eram student nu-mi permiteam taxiul, deci nu știu dacă e din naștere sau căpătată în timp. Dar funcționează, am mers cu taximetriști care se retrăgeau la 3 noaptea în Apărători, tocmai unde voiam eu s-ajung, la gagică-mea, dar și cu alții care, deși erau la prima cursă a dimineții, se retrăgeau la Romană, fix unde-aveam biroul. O dată a fost musai s-ajung în miez de noapte la un amic tocmai în Hârșova – unde credeți că se pregătea să se retragă primul șofer abordat, amărât că trebuia să meargă pe gol?”, povestește bucureșteanul.

Cazul unic a tot fost studiat, iar Mihail – testat în felurite moduri, inclusiv de o echipă a Nat Geo WILD, secția „macroorganisme transportoare cu ceafă lată”. Nimeni însă n-a reușit să determine dacă e vorba de un talent nativ, o abilitate exersată, noroc pur sau chiar o formă de har divin. O singură dată a părut să nu funcționeze – când un șofer a înțeles „Vitan”, deși Mihail voia în Titan. În final, prin nu se știe ce mecanism de autoreglare, situația s-a rezolvat de la sine, în acea noapte înregistrându-se singurul caz din lume de taximetrist care s-a retras în același timp în două zone geografice distincte.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Harald | Friday, 22.02.2019 21:00 Monden

National Cinematografic