Ce coronavirus? Poliţia din Cluj difuza oricum imnul zilnic, ca să alunge ungurii

Măsuri patriotice în capitala xenofobiei și naționalismului, Cluj-Napoca. Poliția din Cluj susține că nu are nevoie de ordinele Bucureștiului ca să difuzeze imnul României: ”Noi îl difuzăm de ani buni, încă de pe vremea primarului Funar, ca să alungăm ungurii de pe străzi”, spune Robert Acrișor, polițist din Cluj.

”E foarte amuzant să-i vezi pe unguri cum o iau la goană când aud imnul. Își bagă degetele în urechi, unii intră în șoc anafilactic, pentru că sunt alergici la Deșteaptă-te, române”, spun polițiștii. Românii din oraș profită de starea de urgență și pun steaguri prin balcoane și la poartă, chipurile ca să alunge virusul, dar de fapt asta e cea mai bună metodă de a îndepărta maghiarii.

Nu doar imnul național e folosit ca armă psihologică în Cluj. În fiecare seară în Cluj românii ies la geam și cântă ”Iancule mare”. ”Să-i vezi pe unguri cum se ascund, cum aleargă cu sacoșele. E ca la 1 Decembrie, când ardem efigia premierului Viktor Orban în Piața Unirii”, spune Flavius Rusu, din Cluj.

Scris de TNR
31 martie 2020 11:03
Citește mai mult despre: cluj

Alte articole

Vezi mai mult