Ce lucrări științifice? Un deținut s-a uitat la Sieranevada și i s-a redus pedeapsa cu 6 luni

Un deținut de la Jilava a reușit o performanță care i-ar face invidioși pe mulți români: s-a uitat integral la ultimul film al lui Cristi Puiu-Mungiu, Sieranevada. Efortul său supraomenesc nu a rămas neremarcat și deținutul a obținut, complet meritat, o reducere cu 6 luni a pedepsei sale.

”E mult mai ușor să scrii o lucrare științifică decât să reziști 3 ore la un film în care stau unii la o masă plină cu mâncare și povestesc tot felul de tâmpenii”, și-a justificat decizia comisia care i-a redus pedeapsa. ”Nu vedeți că toată lumea scrie câte-o carte pe săptămână, iar oameni care să se uite la tot filmul ăsta nu apar nici măcar câte unul per penitenciar!?”

Sala în care a rulat Sieranevada a fost plină ochi la începutul filmului, câteva sute de deținuți fiind dornici să obțină o reducere a pedepsei, dar unul singur a rezistat până la final. ”După vreo 10 minute eram deja singur în sală”, spune acesta. ”M-a ajutat faptul că în închisoare am avut mult timp la dispoziție și am studiat cultura budistă, altfel nu cred că aș fi avut răbdare să văd filmul integral.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
19 septembrie 2016 13:33
Citește mai mult despre: Cristu Puiu detinut Sieranevada

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult