Ce romantic! Pe 14 februarie, în Zanzibar e sărbătorit Sf. Valentin Vijelie

Veşti bune pentru românii dornici să petreacă o vacanţă de vis alături de persoana iubită! 14 februarie, ziua Sf. Valentin pe tot mapamondul, e o zi şi mai specială în Zanzibar, unde localnicii îl aniversează pe Sf. Valentin Vijelie, ocrotitorul călătorilor şi al maneliştilor.

„E foarte frumos în Zanzibar de Sf. Valentin Vijelie. Oameni de toate vârstele şi culorile, cu valoare sau fără, se adună pe plajele paradisiace, în jurul focului de tabără şi al difuzoarelor de sute de waţi, şi dau din buci-buci-buci ca la turci până mor toţi duşmanii”, explică Nbengwe Mbaluguwa, folclorist zanzibărean.

„Tradiţional pe coasta de est a Zanzibarului e să îţi surprinzi iubita cu un bileţel cu ‘Will you be my Valentine Vijelie?’ lipit direct pe frunte, în jurul prânzului, când e transpiraţia cea mai intensă”, adaugă Decebal Popescu, ghid turistic.

„De Sf. Valentin Vijelie, insula asta e cu adevărat a opta Adrian Minune a lumii”, consideră Marcu Anton, turist îndrăgostit de obiceiurile deosebite din Zanzibar.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
8 februarie 2021 14:02

Alte articole

Vezi mai mult