Cea mai completă fosilă de ihtiozaur, găsită de OPC în congelatorul unei cherhanale din Mamaia

Descoperire epocală a unor lucratori OPC Constanța, care, în urma unui control de rutină la cherhanaua Canabis din Mamaia, au găsit cea mai bine conservată fosilă de ihtiozaur din Europa, o fiinţă asemănătoare peştelui care semăna teroarea în oceanele planetei cu mai bine de 65 de milioane de ani în urmă.

Evenimentul este cu atât mai suprinzător cu cât respectiva fosilă urma să fie servită chiar în acea seară la un local de fițe din stațiune.

„Suntem și noi mirați de ce am reușit să descoperim. Ni s-a mai întâmplat să găsim pește din perioada comunistă însă la așa ceva chiar nu ne așteptam. Fosila este conservată perfect, chiar acum au plecat cei de la National Geographic care au fotografiat-o în detaliu și ne-au felicitat”, a declarat Antonio Dormărunt, șeful echipei OPC.

Cei trei lucrători ai cherhanalei susțin însă că ei au mai observat astfel de fosile, însă neștiind despre ce este vorba, au preferat să le vândă mai departe restaurantelor de pe litoral. „La noi în cherhana peștele stă în medie 12 ani până ajunge pe masa clientului, nu sute de ani cum am mai auzit la televizor, deci este o surpriză și pentru noi”, a menționat unul dintre lucrători.

Scris de TNR
31 iulie 2014 01:07
Citește mai mult despre: mamaia opc peste

Alte articole

Vezi mai mult