O lovitură puternică în zona capului te poate face să uiţi tot ce ştii într-o clipă, dar există o formă şi mai gravă de amnezie! Este cazul lui Marcel Tomescu, un bucureştean în vârstă de 33 de ani, care şi-a pierdut toate amintirile în afară de piesa "Ca o apă cristalină" interpretată în urmă cu câţiva ani de Cristi din Banat.

creiercaoapa.jpg
"Bietul Marcel nu mai ştie nici cum îl cheamă, nici unde locuieşte, trebuie să re-înveţe să vorbească şi să se îmbrace, dar ştie pe de rost melodia, poate reproduce oricând toate versurile. Singurul om pe care îl recunoaşte e Cristi din Banat. O soartă înfiorătoare, o adevărată tragedie", spune medicul care l-a îngrijit.

Cazul lui Marcel nu este însă unul singular, spun cercetătorii. Studiile arată că, dintre toate regiunile creierului, cea în care se stochează "Ca o apă cristalină" e cea mai rezistentă - motiv pentru care absolut nimeni nu a uitat vreodată cântecul lui Cristi din Banat.

"Încă o dovadă că Dumnezeu nu există", apreciază un om de ştiinţă.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!


National Cinematografic