“V-am spus să nu mai daţi de mâncare la urşi, acum suportaţi-l!” Astfel sună mesajul pădurarilor din Braşov, după ce foarte mulţi turişti s-au plâns de un urs enervant, care simte când faci grătar şi stă lângă tine, uitându-se insistent cum întorci carnea şi dându-ţi tot felul de sfaturi.

ursgratar.jpg

“Tomiţă, un urs brun de circa 400 kg, a fost văzut prima oară în urmă cu doi ani, într-o poiană frecventată de grătaragii, iar câţiva şi-au făcut curaj şi i-au dat mititei cu muştar. De atunci, nu e zi să nu îi bată la cap pe bieţii turişti: mai întoarce-o pe aia, vezi că aia nu s-a făcut, mai trebuie sare, ai cam ars-o pe aia...”, spune Gicu Herlea, angajat al Ocolului Silvic.

“Sunt zile când nu comentează, doar sparge seminţe şi fumează lângă grătar, dar o dată n-a adus şi el nişte carne, sau măcar să pună şi el nişte bani pentru bere, nesimţitul. Mulţi am vrea să-i batem obrazul, dar poţi să te iei în gură cu un carnivor de trei metri?”, a povestit un pasionat de grătare dintr-o pădure învecinată.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Saturday, 25.03.2017 05:37 Monden

National Cinematografic