Cel mai mare hipodrom din România a fost inaugurat în interiorul unui palat țigănesc din Strehaia

Inaugurare cu mare fast în palatul unui ţigan din Strehaia! Pentru a nu i se plictisi caii din herghelia pe care o ţine în palatul său cu turnulețe, un ţigan a decis să construiască la etajul trei al clădirii un hipodrom. Şi nu orice fel de hipodrom, ci cel mai mare care a existat veodată în ţara noastră.

”Pentru că sunt un ţigan cu venituri modeste, cel puțin după standardele de Strehaia, nu mi-am permis mai mult de un hipodrom. Dacă eram baştan, îmi făceam şi eu în palat un circuit de Formula 1 sau un port pentru yahturi, cum au făcut alţi vecini mai înstăriți. Dar e bine și așa, măcar nu se plictisec caii în palatul meu”, a povestit posesorul celui mai mare hipodrom din România.

Pasiunea locuitorilor din Strehaia pentru hipodromuri sau circuite de Formula 1 are însă și repercursiuni negative în zonă. Pentru că țiganii din Strehaia nu au absolut nici o pasiune pentru racordarea legală la rețeaua de electricitate, de fiecare dată când are loc o cursă nocturnă pe hipodrom cade curentul în tot judeţul Mehedinţi.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
18 noiembrie 2012 03:11

Alte articole

Vezi mai mult