Celor din Drumul Taberei li se pun turnicheţi în scara de bloc, să se obişnuiască cu ideea de metrou

Deși mai sunt probabil câteva decenii până se va inaugura metroul din Drumul Taberei, în cartierul bucureștean s-a început un amplu program de montare de turnicheți în toate scările de bloc. ”Vrem ca inaugurarea metroului să nu-i ia pe neprăgătite pe cei din Drumul Taberei, să nu știe ce e metroul și să se sprerie de el”, spune Decebal Popescu, inițiatorul proiectului.

Turnicheții reprezintă doar primul pas. Ulterior, pentru cei din Drumul Taberei se vor organiza excursii în cartierul vecin Militari, unde vor putea observa o stație de metrou funcțională. ”Pentru început, doar din exterior, nu-i vom duce din prima zi pe peron”, explică Decebal Popescu. ”Nu poți să iei pe cineva și să-l duci din Evul Mediu direct în prezent. Traziția asta trebuie să fie lină, nicidecum abruptă.”

Dacă cei din Drumul Taberei vor reacționa pozitiv la acest proiect, e posibil ca în scările de bloc să apară chioșchiuri și patiserii, exact ca-n stațiile de metrou. De asemenea, ușile de la scara blocului se vor închide și deschide automat, dar vor exista avertizări sonore cu ”Atenție, se închid ușile!”, ca să nu fie nimeni luat prin surprindere.

Scris de Calin
23 august 2016 16:08

Articole asemanătoare

Vezi mai mult