Deși mai sunt probabil câteva decenii până se va inaugura metroul din Drumul Taberei, în cartierul bucureștean s-a început un amplu program de montare de turnicheți în toate scările de bloc. ”Vrem ca inaugurarea metroului să nu-i ia pe neprăgătite pe cei din Drumul Taberei, să nu știe ce e metroul și să se sperie de el”, spune Decebal Popescu, inițiatorul proiectului.

lift_turnicheti_cartela.jpg Turnicheții reprezintă doar primul pas. Ulterior, pentru cei din Drumul Taberei se vor organiza excursii în cartierul vecin Militari, unde vor putea observa o stație de metrou funcțională. ”Pentru început, doar din exterior, nu-i vom duce din prima zi pe peron”, explică Decebal Popescu. ”Nu poți să iei pe cineva și să-l duci din Evul Mediu direct în prezent. Traziția asta trebuie să fie lină, nicidecum abruptă.”

Dacă cei din Drumul Taberei vor reacționa pozitiv la acest proiect, e posibil ca în scările de bloc să apară chioșchiuri și patiserii, exact ca-n stațiile de metrou. De asemenea, ușile de la scara blocului se vor închide și deschide automat, dar vor exista avertizări sonore cu ”Atenție, se închid ușile!”, ca să nu fie nimeni luat prin surprindere.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Tuesday, 23.08.2016 18:35 Monden

National Cinematografic